This place is for surplus creativity, for when I don't have time to do some actual writing and above all for the heck of it. Contents are unedited, uncensored and un-everything else, so be warned. Your absolutely reading on at you own risk.

mandag den 8. oktober 2007

Lidt om karakterer

Yeps. Så er det tid igen.
Karakterer er efter min mening det mest dyrebare i din historie. Det er dem, det hele handler om. Det er dem, der oplever alt, hvad du sender efter dem af alskins prøvelser og ubehageligheder.

Så værn om dine karakterer. Server varm kakao og drømmekage med ekstra meget sukkerstads på toppen til din elverprinsesse om fredagen, og se nu for alt i verden til, at kakaoen ikke er for varm, så hun ikke brænder sig. Den må heller ikke være for kold, så den får skind. Drømmekagen må heller ikke være branket og hård at tygge eller for den sags skyld klæg og dejagtig. Hun skal helst kunne lide dig, hende Aewýn, prinsessen af Dysterskovene. Ellers vil hun ikke fortælle dig, hvordan det er lige ved og næsten at blive spist af Egstrumdragen, som hun kom til at vække af dens århundredesøvn dybt under det mosdækkede og krogede skovlandskab i den fjerne og ubeboede del af Dysterskovene.

Tving hende ikke ytre ord og sætninger, en prinsesse af Fagerlornslægten aldrig ville tage i sin mund. Ej heller må du bede hende gøre noget, hun aldrig ville gøre. Lyt til hende. Skriv ned hvad hun siger og vis, hvad hun gør. Ellers bliver hun utroværdig og så brydes fortryllelsen. Og alle ved, at hvis fortryllelsen brydes, så dør elverprinsesser. Og nej. Du arver ikke hendes smukke grønne kjole med rødguldbroderierne, der med en puslende silkeraslen ubesværet glider gennem krattet i Dysterskoven - uden nogensinde at hænge fast i de forrædderiske egekviste og de giftige gaémobærtorne.

Frem for alt og som en sidste ting. Hvis hun gør oprør mod alt, hvad du har planlagt for hende, så du er nød til at skrive hele hendes saga om. Så gør det. Du skal ikke engang tænke over det. Sådan er hun bare. Du er nødt til at respektere hendes valg og frie vilje. Ellers er hun ikke din prinsesse.

Det gælder alle dine karakterer, men du kan også stille krav. Hvis skovløberens søn af Nalinor bare passerer gennem Dysterskoven uden at have noget på hjerte, uden at have en reel rolle i din historie. Et bidrag, der gør historien rigere og mere spændende, så er det fordi han er gået forkert, og du er i din gode ret til at eskortere ham ud. Bede ham vente med at komme forbi, til din historie har udspillet sig.

Vi kan ikke have at uvedkommende nassere sådan sniger sig ind blandt statisterne.

Ingen kommentarer: